חישוב כמות אוכל לסועד

אם תהיתם פעם, כיצד לחשב משקל אוכל לפי סועד - הפוסט הזה בשבילכם

שאנחנו מתכננים ארוחה לחברים או למשפחה, תמיד עולה השאלה מהי הכמות הדרושה של משקל האוכל שעלינו לרכוש? ההתלבטות נעשית מורכבת יותר כאשר יש יש לנו בתפריט מגוון שיש בו בשר, דגים, סלטים, תוספות ואפילו קינוחים. 

בהמשך הפוסט תדעו מהי הכמות הדרושה ויהיה לכם סדר בעניין זה אך חשוב לזכור שנושא המשקלים תלוי גם בסוג הארוחה והמבנה שלה.

 

תוכן עניינים לחישוב משקל האוכל

חישוב משקל הדרוש למנות ראשונות

המשקל של מנה ראשונה נע בין 130 גרם ל 200 גרם לסועד וזה תלוי בסוג המנה ובמבנה של התפריט. אם למשל סוג המנה היא כזאת שהיא כבדה מאוד, נניח ניוקי ברוטב שמנת או קראסט סינטה בזרעי תבלין וכדומה, אז מספיק חישוב של 130 גרם לאדם.

130 גרם לאדם עבור מנה ראשונה שהיא מנה יחסית כבדה אבל אם היא מנה קלילה, נניח סושי, סביצ’ה וכדומה, אז אפשר יותר משקל אבל עד  200 גרם.

כל זה נכון ורלוונטי בהנחה ומדובר על תפריט שהמבנה שלו מורכב מ 4 מנות לסועד. כלומר, מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות + תוספות, קינוחים. 

אם מדובר על תפריט המורכב מ מ 3 קטגוריות מזון בלבד. כלומר, מנות ראשונות, מנות עיקריות + תוספות, קינוחים – אז במקרה זה משקל המנה הראשונה יהיה נוטה לכיוון מעלה יותר ובאזור שבין 150 ל 200 גרם.

החישוב המומלץ למשקל סלטים

חישוב המשקל לסלט ייעשה גם כמו המנות הראשונות עם התחשבות בסוג הסלט ובמבנה התפריט הכולל, אך ככלל אצבע המשקל של הסלט צריך להיות בין 100 ל 150 גרם עבור סועד. אם הארוחה מורכבת מ 3 מנות לסועד אז חשוב שמשקל הסלט יהיה כ 150 גרם ואם מבנה התפריט יהיה של 4 קטגוריות מזון (מנות ראשונו, סלטים, עיקריות וקינוחים) אז מספיק 100 גרם לסועד.

כיצד לחשב משקל למנות עיקריות

מנות עקריות בדרך כלל מחשבים לפי משקל של 250 גרם כאשר החישוב מייחס למנת החלבון וללא תוספות נניח אם יש לנו במנה אנטריקוט בתוספת תפו”א צלויים אז חישוב של האנטריקוט צריך להיות בסביבות 250 גרם לפי סועד חוץ ממשקל התוספות.

חשוב לדעת כמו בחישובי המנות הראשונות, הסלטים שהנושא תלוי במבנה של התפריט ובסוג המנה (אם היא מנה קלילה או כבדה) כך גם בחישוב המשקל של המנות העיקריות. לצורך העניין, אם מדובר בארוחה המורכבת מ 3 מנות לסועד (מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח) אז משקל החלבון של המנה העיקרית צריך להיות 300 גרם ולא 250 גרם.

חישוב משקל התוספות

כשבאים לחשב את משקל התוספות יש לדעת כי עולם התוספות נחלק ל 2: 

  • תוספות פחממתיות
  • תוספות על בסיס ירקות

תוספות פחממתיות הם תוספות כבדות יותר ומשביעות יותר ולכן המשקל שלהם צריך להיות פחות מהתוספות על בסיס ירקות שהם קלילות יותר. תוספת פחממתית כגון תפו”א צלויים, אורז וכדומה צריכים להיות במשקל של 150.

תוספות שהם על בסיס ירקות, למשל מיקס ירקות צלויים, ירקות בלאנצ’ וכדומה, יכולים להיות במשקל של 200 גרם לסועד.

חישוב משקל הקינוחים

בדרך כלל חישוב משקל הקינוח צריך להיות בסביבות 60 גרם לסועד אבל בפועל חישוב משקל הקינוחים נוגד כל היגיון מטבולי או אנטומי וזה כפי שאומרים ובצדק, “לקינוחים יש קיבה נוספת”. לא משנה כמה נאכל בארוחה, כשנגיע לקינוחים פתאום נרגיש שיש לנו מקום לקינוח וזה למרות שרגע לפניי אמרנו  “שאין לנו כבר מקום להכניס עוד חתיכה של סטייק”.

האמת, שאם נכנס לעומק העניין ונברר מדוע זה קורה, דווקא נמצא לכך הסברים הגיוניים מבחינה מטבולית ואנטומית אבל זה כבר נושא לפוסט אחר 🙂

סיכום חישוב המשקלים לארוחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Shopping Cart